Fransa’nın Strazburg şehrinde 12-13 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Dijital Vatandaşlık Eğitimini Destekleyenler Ağı 7. Çalışma Toplantısı, 32 Avrupa Konseyi üye ülke temsilcisi, Konsey uzmanları ve A.K. Proje Koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

12 Haziran’da Konsey Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı tarafından Konseyin 2024-2030 Eğitim Stratejisi hakkında bilgilendirme yapılarak 2024-2027 Öncelikleri ve 2025 DVE Yılı Kutlamaları hakkında detaylı bilgi verildi. Aynı gün YEĞİTEK teknik desteği ve TEGM koordinasyonunda Avrupa Konseyi ve Komisyon bütçesi ile desteklenen ‘Batı Balkanlar ve Türkiye’ye Yönelik Yatay Destek Projesi-Türkiye’de DVE Projesi’  hakkında üye ülkelere sunum yapıldı. Çok ilgi gören proje ile ilgili sorular cevaplandı. Diğer ülkeler için de örnek teşkil eden projemize benzer diğer üye ülkelerden proje beklentileri Konsey yetkilileri tarafından belirtildi. Türkiye’ye bu konudaki teşekkürler iletildi. İlk günün son oturumunda ülkeler tarafından bir yıldır yapılan çalışmaların raporları sunuldu. Ortak müfredat geliştirme çalışmaları, sanal gezginler kısa videoları ve çalışma kitabı hakkında Konsey uzmanları bilgilendirme yaptı. Videoları çevirip adaptasyonunu yapan ülkelerin sadece Fransa ve Türkiye olduğu belirtildi. Aynı zamanda pilotlama çalışması yapan sadece 5 ülke olduğu bunlardan ilk verilerin geldiği ülkenin yine Türkiye olduğu belirtildi.

13 Haziran’da ilk oturumda Konseyde sosyal medya ve kampanyalardan sorumlu bir uzmandan uygulamalı eğitim alındı. Daha sonra ülke temsilcileri gruplandırılarak uluslararası işbirliği, kapasite güçlendirme, materyallerin yaygınlaştırılması ve farkındalık artırma konularında çalışmalar gerçekleştirildi. 2025 DVE Yılı kutlamaları için muhtemel ön hazırlık çalışmaları tartışıldı.

Toplantı ile DVE ile ilgili üye ülkelerde yapılan farkındalık artırma çalışmaları hakkında fikir sahibi olundu. Aynı zamanda ülkemizde yürüttüğümüz ‘Batı Balkanlar ve Türkiye’ye Yönelik Yatay Destek Projesi-Türkiye’de DVE Projesi’ diğer ülkelere uluslararası arenada sunum fırsatı yakalandı. Sanal Gezginler kısa videoların ve çalışma kitabının adaptasyonunu tek bitiren ve projenin web sitesinde yayımlamayı başaran ülke olduğumuz ortaya çıktı. 2025 DVE Yılı kutlamaları için muhtemel ön hazırlık çalışmaları hakkında fikir sahibi olundu. Ayrıca yapılan görüşmeler sayesinde farklı ülkelerle iletişim ve işbirliğine yönelik planlamalar yapıldı.

(Visited 21 times, 1 visits today)