Blog Single

06 Oca

DCE TÜRKİYE KORDİNATÖRLER TOPLANTISI YAPILDI

Dijital Vatandaşlık Eğitimi Projesi koordinatörler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan DCE Türkiye Koordinatörü Zeynep Beyza Karakoç, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avrupa Konseyinin 2030 Eğitim Strateji Matrisinde yer alan yapay zekânın insani ve teknolojik boyutları, hayat boyu öğrenme, dijital okuryazarlık, demokrasi ve etik ilkelerin hayata geçirilen projelerde yer aldığına vurgu yaparak koordinatör öğretmenleri tebrik etti.

Tüm bireyler için demokratik kültür yeterlilikleri ile bireylerin haklarını ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için katılımcı olanaklarını geliştirebilecekleri dijital vatandaşlık eğitimi için koruma ve güçlendirme arasında uygun bir denge gözetecekleri bir çerçeve plan hazırlayabileceği maddesine istinaden özel gereksinimli bireylerle ilgili çalışmalar yapılabileceğini; koordinatörümüz Fatma Beyza Baş’ın TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği projenin bunun için güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Koordinatörlerimizden Raziye Güneş’in projelerinin Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılabilecek çalışmalar için fikir verebilecek uygulamalar olduğunu belirten Zeynep Beyza Karakoç 2022 yılında gerçekleştirilen tüm faaliyetlerle ilgili kısa bir bilgi vererek toplantıya katılan tüm koordinatörlere teşekkür etti. 2023 yılında daha fazla uygulama, proje ve yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirmenin önemine vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı. 

Toplantının devamında Emine Öztürk okullarında dijital vatandaşlık eğitimi kapsamında: “Dijital Okulun Dijital Vatandaşları” ve “Güçlü Bir Hikaye Tarifi” adlı  iki proje gerçekleştiklerini, projelerinde akademisyenlerle çalıştıklarını, okulunda Dijital Vatandaşlık konusunda sınıf tasarımı ve planlar yaptıklarını, çevre okullarla işbirliği içinde  olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Razizye GÜNEŞ, geçen sene İl  Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle  SİBERAY ile iletişime geçerek, Balıkesir Üniversitesin bir akademisyen, adliyeden psikolog ve bir doktorun olduğu ekiple; veli ve öğretmenlere yönelik “Dijital Dünyada Başıma Gelenler” adlı panel düzenlendiğini hatırlatarak paneldeki çalışmalarda STK’ların desteğini aldığını ve 400 kişiye  ulaşıldığını, bu sene de bu çalışmaların il düzeyinde yaygınlaştırılması için SİBERAY ile birlikte; rehber öğretmenlere, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaygınlaştırma çalışmaları planladıklarını söyledi. Çalışmaların ilçelerden başlayarak, il geneline yayılacağını ve büyükşehir belediyesinin destek vereceğini, billboardlarda afişlerin yayınlaması ile ilgili planlamaların yapıldığından bahsetti.

Kübra ERSAN, Yunanistan ile ortak bir  eTwinning projesi planladıklarını, projede İtalya, Fransa ve İspanya’dan da ortaklarının olduğunu belirtti.

Yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi ile devam eden toplantı iyi dilek ve temenniler ile sonlandı.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Related Posts