Blog Single

09 Haz

DCE Destekleyenler Ağının 6.Çalışma Toplantısı Portekiz’de gerçekleşti.

DCE Destekleyenler Ağının 6.Çalışma Toplantısı Portekiz Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde 1-2 Haziran’da Lizbon’da gerçekleştirildi. Toplantının amacı çalışmalarının yeni evresini başlatmak ve yeni ülke temsilcilerini kavramla tanıştırmaktı.

DCE Destekleyenler Ağı öğrenme ortamlarında DCE prensiplerini geliştirmek, öğretmen eğitimleri ve politika geliştirmeye katkı sağlamak ve farkındalık geliştiren projelerde yer almayı hedeflemektedir. Aynı zamanda Ağ yeni politika enstrümanlarının gelişimi, rehberlik ve eğitimciler ve diğer paydaşlar için kaynakların geliştirilmesinde işbirliği yapacak.

Portekiz Milli Eğitim Bakanı Joao Costa ülke temsilcilerini selamladı ve ulusal stratejide Dijital Vatandaşlık Eğitiminin önemini vurguladı. Bakan bütün boyutlarıyla Dijital Vatandaşın eğitimin bütün seviyelerinde esas olduğuna ve çapraz müfredat kavramına dikkat çekti.

Toplantıya 21 Avrupa Konseyi üye ülke temsilcisi katıldı. Türkiye üyesi Zeynep Beyza Karakoç toplantının ikinci gününde Türkiye’deki yaygınlaştırma çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Related Posts