Blog Single

16 Ara

Dijital Çağda Nasıl Hayatta Kalınır?

14 Aralık 2023 Perşembe günü 13.pilot okulumuz Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi tarafından Esenyurt ilçesindeki lise öğrencilerine yönelik panel düzenlendi. Panele Esenyurt Kaymakamı Sayın Fatih ÇOBANOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili ve Şube Müdürü Bülent ÇETİN, Şube Müdürü Fatih DENİZ, okul müdürleri ve öğrencileri katıldı. 

Panel kapsamında, Dijital Vatandaşlık Eğitimini Destekleyenler Ağı Projesi hakkında proje koordinatörü Fatma Beyza BAŞ YAVUZ’un sunumunun ardından okul müdürü Yadigar KÖROĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.  Panelistler Dr. Bilal EREN, Dr.Gamze GEZGİNCİ ÇOLAK, Av.Mehmet Serhat KURT bilişim teknolojilerinin hayatımızdaki yeri, bilişim teknolojilerinin gençlerin psikolojilerinin üzerindeki etkisi, hukuki hak ve sorumlulukların yanında cezai yaptırımlar hakkında bilgi verdiler. Panelistlerin plaket takdiminin ardından öğrencilerimizin müzik dinletisi ile, panel sona erdi.

Dijital vatandaşlık projesi pilot okulu Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi öğrencilerinin dijital vatandaşlık hakkındaki sergisi ise girişte ayrıca ziyaretçilerin ilgisini çekti. Panele öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden 300 kişi katılım gerçekleştirdi.

 Panelistlerimiz :

Moderatörümüz Dr.Gamze GEZGİNCİ ÇOLAK hocamız akademisyen, iletişim ve aile danışmanı.

Dr.Bilal EREN hocamız da yıllarca bilinçli internet kullanımı üzerine emek vermiş, projeler yapmış, bilgisayar mühendisliği, enformatik ve iletişim bilimleri alanlarında akademisyenlik ve bu alanlarda 10 yıldır TRT radyoda Dijital Hayat adındaki programı sunmaktadır.

Avukat Mehmet Serhat KURT, dijital teknolojiler konusunda deneyimli ve aynı zamanda Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği ve TÜYAFED Derneği üyesidir.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Related Posts