Blog Single

29 Şub

Portekiz’de düzenlenen toplantıya DCE Türkiye koordinatörü katıldı.

‘Avrupa’da ve Latin Amerika’da bir Kamu Politikası olarak Dijital Vatandaşlık’ konulu çalışma toplantısına DVE Türkiye koordinatörü katıldı.

Portekiz’in başkenti Lizbon’da İscte Üniversitesi Araştırma Merkezinde 8-9 Şubat 2024 ‘de düzenlenen ‘Avrupa’da ve Latin Amerika’da bir Kamu Politikası olarak Dijital Vatandaşlık’ konulu çalışma toplantısı, 7 tane ülke temsilcisi, Konsey uzmanları, Avrupa Konseyi ve UNESCO Proje Koordinatörleri ve İscte Üniversitesinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

  1. Gün Avrupa Konseyi ve Unesco Proje Koordinatörleri tarafından projede gelinen durum ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Konsey proje koordinatörü ortak Avrupa DCE müfredat geliştirme ve 2025 yılı Avrupa DVE yılı kutlamalarında yapılacaklar ve üye ülkelerden beklenilen çalışmalar anlatıldı.2.gün sabah oturumlarında Avrupa ve Latin Amerika’dan çağrılan Türkiye, İspanya, Portekiz, Uruguay, Arjantin, Meksika ve Ekvator ülkelerinin temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı. Türkiye koordinatörü Zeynep Beyza KARAKOÇ sunumunda YEĞİTEK tarafından 2019’ dan beri koordine edilen çalışmalar ve Türkiye’de bir kamu politikası olarak DVE anlattı.Proje okullarımızda. Sunumda e-devlet kapısı, BTK ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofis tarafından yürütülen çalışmalara da yer verildi. Öğleden sonraki oturumda Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri ile Ekim ayının ilk haftası yapılacak ortak DVE etkinlikleri planlandı. Buna göre 3 Ekim 2024 tarihinde okul müdürleriyle DVE farkındalık toplantıları yapılacak.4 Ekim 2024’de öğretmenlerle webinar ve 5 Ekim 2024 tarihinde veli bilgilendirme toplantıları organize edilecek.
(Visited 33 times, 1 visits today)

Related Posts