Blog Single

18 Ağu

Dijital Vatandaşlık Günü Kutlandı

İzmir, Türkiye’deki pilot okulumuz Atatürk Lisesi, Dijital Vatandaşlık Eğitimi Projesi kapsamında il genelinde 12 okulun öğrenci ve öğretmenlerine yönelik bir farkındalık paneli düzenledi. Panelde, Avrupa Konseyi’nin Dijital Vatandaşlık Eğitimi ve Demokratik Kültür için Referans Yeterlilikler Çerçevesi hakkında bilgi verildi. Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, Yaşar Üniversitesi’nden Siber Güvenlik konusunda Öğretim Üyesi, İzmir Barosu Bilgi Güvenliği Komisyonu’ndan Bilişim Hukuku konusunda Avukat Hakan Has, Prof.Dr. Panele Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Neslihan İnal ile geleceğin tartışılan teknoloji metaverse’den bahseden Türkiye Bilişim Derneği üyesi Mert Dönerçark katıldı.
2 saat olarak planlanan panel, katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 3 saat sürdü. Öğrenci ve öğretmenlerin panelistlere yönelttiği sorular dikkat çekti. Panelistler ayrıca katılımcılara sorular da sordu. Doğru cevap verenlere hediyeler verildi. (Hediye olarak Avrupa Konseyi Dijital Vatandaşlık Eğitimi videosunu yayınlayan qrcode’lu bir bardak verildi). Panelin ardından katılımcılardan olumlu geri dönüşler alındı. Benzer çalışmalar istendi.
Panele gelen öğrencilere ön test ve son test uygulanarak panelin etkilerini araştıran bir rapor hazırlandı ve ardından Strasbourg’da bilgi verilmiştir.
(Visited 128 times, 1 visits today)

Related Posts