Blog Single

18 Ağu

Dijital Vatandaşlık Gençlik Çalıştayı

GENÇLİK ÇALIŞTAYI : İŞİTME ENGELLİLERİN DİJİTAL VATANDAŞLIK EĞİTİMİ NASIL OLMALI?
20 Mayıs 2022 tarihinde İzmir pilot okulu Atatürk Lisesi, Ege Üniversitesi’nde il çapında lise öğrencilerinin katıldığı bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda Avrupa Konseyi Dijital Vatandaşlık Projesinin kazanımları işitme engelli öğrencilere yönelik olarak tartışıldı. İşitme engellilerin dijital vatandaşlık eğitimine yönelik ders içerikleri oluşturularak çalıştay raporu hazırlandı.
  • KAPSAYICI TOPLUM İNŞASINDA DİJİTAL VATANDAŞLIK GENÇLİK ÇALIŞTAYI
Avrupa Konseyi Dijital Vatandaşlık Projesi İzmir pilot okulu olan Atatürk Lisesi’nin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği “Kapsayıcı Toplum İnşasında Dijital Vatandaşlık Gençlik Çalıştayı”na Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ev sahipliği yaptı.
İl çapında 10 okuldan 5’er öğrenci ve 1’er öğretmen ve proje ekibi dahil toplam 80 katılımcıyla keyifli ve verimli bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Konak Göztepe MTAL, Övgü Terzibaşıoğlu AL, Karşıyaka Cihat Kora AL, Balçova Anadolu Lisesi, Bornova Mazhar Zorlu MTAL, Buca Mehmet Akif Ersoy SBL, Gaziemir Nevvar Salih İşgören AL, 60.Yıl Anadolu Lisesi okulları katıldı.
Çalıştayda, hem öğrenci grupları hem de öğretmen grupları tarafından işitme engelli öğrenciler için dijital vatandaşlık konuları tartışıldı ve içerik geliştirildi. Gün sonunda her grup raporlarını sundu.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi sayın Prof.Dr.Mustafa Murat İnceoğlu,  Sağlık Bilimleri Odyoloji Bölümü öğretim üyesi sayın Doç.Dr.Pelin Akmeşe de katkı sağladılar.
(Visited 74 times, 1 visits today)

Related Posts