Blog Single

11 May

İzmir’de 2.DCE Paneli : Geleceğin Teknolojileri Paneli

Geçen yıl, Avrupa Konseyi’nin Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kanalıyla İzmir Fatma Beyza BAŞ koordinatörlüğünde ilkinin gerçekleştirildiği Dijital Vatandaşlık konulu paneller dizisinde, bu yıl da 4 Mayıs 2023 Perşembe günü “Geleceğin Teknolojileri : Metaverse, Blockchain, Artırılmış Gerçeklik, Yapay Zeka ve 3D Oyun Tasarımı” üzerine konuşuldu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) ile işbirliği içinde gerçekleştirilen panele, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Doç.Dr. Barış ÇUKURBAŞI, Öğr. Gör. Orkun TEKE ve  Kıdemli Yazılım Uzmanı Mert DÖNERÇARK davet edildi. İzmir’in 30 ilçesinden 213 öğrenci ve 32 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen panele, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker ERASLAN, Şube Müdürü Mevlane Akdeniz katıldı.

Panelde; lise öğrencilerinin teknoloji bağımlılığı tehditine karşın teknolojiyi faydalı amaçlarla kullanmaları için “öğrenme ve yaratıcılık” etki alanının uzantısı olarak Metaverse, Blockchain, Artırılmış, Sanal ve Karma Gerçeklik, Yapay Zeka ve 3D Oyun Tasarımı üzerine konuşuldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi projeleri kapsamında geliştirilen genişletilmiş gerçeklik (Extended Reality, XR) temelli bir sürükleyici öğrenme ortamı olan ve Sanal gerçeklik (Virtual Reality-VR) ekipmanları ile desteklenen MetaCBU Kampüs tanıtıldı. Bu alanda çalışma yapmayı düşünen, geleceğe yönelik fikirleri ve projeleri olan öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Öğrenci ve öğretmenlerin kendi proje fikirlerini dile getirdiği akıllarındaki sorulara cevap bulduğu, geleceğe yönelik kariyer planlamalarında alan uzmanlarından tavsiye aldığı Geleceğin Teknolojileri Panelinden hem öğrenciler hem de öğretmenler güzel temennilerle ayrıldı.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Related Posts