Blog Single

03 Kas

MERSİN TOROSLAR 2. KODLAMA ŞENLİĞİ YAPILDI.

Mersin Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önderliğinde ilki 2022 Yılında gerçekleştirilen Codeweek Haftası Kodlama Şenliği yoğun ilgi görmüştü.

2023 Yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle daha kapsamlı hale getirdiğimiz Codeweek Haftası etkinlikleri  “100. YILDA, 100 ÖĞRETMENLE, 100 KODLAMA ATÖLYESİ” sloganı ile gerçekleştirilmiştir.

      Her yıl 7-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen  Codeweek Haftasında, vatandaşlara ve öğrencilere  programlama, dijital ve robotik aktiviteler yoluyla kodlamayı daha görünür kılmak, gençlere ve yetişkinlere;  fikirlerini kodlamayla nasıl hayata geçireceklerini göstermek, bu becerilerini ortaya çıkarmak ve motive etmek amacıyla tüm kurumlarımızda kodlama yapan öğretmen ve öğrencileri bir araya getirmeyi ve bireysel olarak yaptıkları çalışmalarını hem daha değerli, hem de görünür kılmak için ilçemiz liderliğinde Kodlama şenliğini her yıl tekrar tekrar yapmaya devam edecektir.

Bu yıl 16 Lise,13 ortaokul, 18 ilkokul, 9 okul öncesi kurum,  Bilim Sanat Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımı ile  toplam 57 okul ve 1 kurumla birlikte 100 kodlama atölyesi kurulmuştur.

Atölyelerde genel itibari ile 3D Yazıcı, 3D Tasarım, Bilgisayarsız Kodlama, Bilgisayarlı Kodlama, Robotik Kodlama, Dijital Çizim, Elektronik devreler ve kodlama, Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik ve Oyun Tasarım Atölyeleri ön plana çıkmıştır.

Yoğun katılımın sağlandığı şenlikte yaklaşık 1500 kişi Kodlama Atölyelerini gezmiş ve etkinlikleri ve atölyeleri uygulamalı olarak yerinde görme imkanını bulmuşlardır.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Related Posts