Blog Single

03 Kas

DİJİTAL VATANDAŞLIK EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI YAPILDI

Dijital Vatandaşlık Eğitimi Türkiye Koordinatörü MEB YEĞİTEK Şube Müdürü Sayın Zeynep Beyza KARAKOÇ başkanlığında il koordinatörlerinin katılımıyla çevrim içi planlama ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar için teşekkür ederek başlayan Z. Beyza Karakoç, 2025 yılının Avrupa Komisyonunca “Dijital Vatandaşlık Yılı” olarak ilan edildiğini ve kendilerinin Avrupa Komisyonu ile gerçekleştirdikleri çevrim içi toplantı ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dijital Vatandaşlık Eğitimi El Kitabı’nın Avrupa Komisyonu tarafından basımının yapıldığı bahsedilerek kitapların en kısa sürede koordinatörlere ulaştırılacağı belirtildi.

2025 yılının “Dijital Vatandaşlık Yılı” ilan edilmesiyle ilgili yapılacak çalışmalarda mobil uygulama, web sitesi, basılı materyaller ve çeşitli içerik paketleri hazırlanacaktır. Ayrıca bütün ülkelerde uygulanabilecek ortak bir müfredat geliştirilmesi hedeflenmektedir. Müfredatın uygulanmasında ülkemizle beraber 6 ülke odak gruba alındı. Bu kapsamda yapılacak faaliyetlerle ilgili tarihler belirlenerek koordinatörlerden bu konuda hazırlıklara başlanması istendi.

Planlanan ve yapılabilecek çalışmalarla ilgili koordinatörler söz alarak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye Koordinatörümüz Zeynep Beyza Karakoç Dijital Vatandaşlık Eğitimi Mesleki Gelişim Programı’nın hazırlanarak onaya sunulduğunu belirterek İyi dilek ve temennilerle toplantıya son verdi.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Related Posts