Blog Single

10 Tem

Dijital Vatandaşlık Eğitimi Koordinatörler Toplantısı Yapıldı

Dijital Vatandaşlık Eğitimi Türkiye Koordinatörü MEB YEĞİTEK Şube Müdürü Zeynep Beyza KARAKOÇ başkanlığında il koordinatörlerinin katılımıyla çevrim içi planlama ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar için teşekkür ederek başlayan Zeynep Beyza Karakoç, 2025 yılının Avrupa Komisyonu’nca “Dijital Vatandaşlık Yılı” olarak ilan  edildiğinden  ve Avrupa Komisyonu ile 2024’de yapılmış olan 2 uluslasarası toplantıdan bahsetti. Bununla birlikte 2025 dijital vatandaşlık yılı açılış konferansının Slovenya’da yapılacağından bahsedildi.

Ayrıca bütün ülkelerde uygulanabilecek ortak bir müfredat geliştirilmesi çalışmalarına hızla devam edildiğinden ve bu konuda koordinatörlerden beklenen katkılardan bahsedildi. Diginauts videolarının tam adaptasyonunu yapan tek ülke olduğumuzdan ve Balıkesir’de 200 öğrenci ile bir pilotlama çalışması yapıldığıdan bahsedildi.

Koordinatörler bu sene yapılan ve sonrası için planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.  2025 Avrupa Dijital Vatandaşlık Eğitimi Yılı kutlamaları çerçevesinde ön hazırlık çalışmaları ile ilgili görüşmeler yapıldı. Seneye yapılacak çalışmalar için görev dağılımları yapıldı.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Related Posts